Каталог
Блог / Новини
Голосування
Оцените наш магазин
сподобався магазин?

Блог / Новини RSS 2.0

Котли Lamborghini

У інтернет-магазині "Маркетус" з'явилися опалювальні котли Lamborghini. Котли Lamborghini - це легендарна італійська якість за доступною ціною.

Новинка від Immergas

З квітня 2013 модельний ряд компанії Immergas поповнився новою моделлю двоконтурного газового котла - Immergas Mythos. Котел має два роздільних теплообмінника і поставляється в двох варіантах: димохідний - Nike Mythos і турбо - Eolo Mythos. Обидва котла мають потужність 24 кВт.

Поповнення у модельному ряду газових котлів Tiberis

У модельному ряду газових котлів Tiberis додалися дві моделі. Котел з бітермічним теплообмінником на 28 кВт - Tiberis Oberon 28 F і котел з роздільними теплообмінниками - Tiberis Atlas 30 F.

Нагадаємо, що котли торгової марки Tiberis, прийшли в Україну як заміна котлів Hermann.

Нова компактна модель конденсаційного котла Baxi Duo-tec Compact HT.

Baxi Duo-Tec Compact HT конденсаційний котел четвертого покоління. Випускаються котли Duo-tec Compact HT, як одноконтурні, так і двоконтурні потужністю 24 кВт. Великою перевагою котла Duo-tec Compact HT є: невеликий об'єм води в теплообміннику, що дозволяє зменшити теплову інерцію, і збільшити реакцію на зміну теплової енергії, для опалювальної системи; компактні розміри - 700х400х299 мм, дозволяють його установку в будь-якому зручному місці; широкий діапазон модуляції 1:7; поліпшена звукоізоляція

Ми переїхали!

Нова адреса: Київська обл., м.Вишгород, вул.Київська, 3.

Огляд ринку заміни настінних газових котлів

Реальна практика експлуатації настінних побутових газових котлів в Україні показує, що середній термін експлуатації для обладнання топового сегменту становить приблизно 10 років, а для котлів нижнього цінового діапазону - близько 6-8 років. Ці дані отримані і перевірені для котлів 2000-2003 років виробництва. З тих пір пройшло багато часу, і, за спостереженням досвідчених сервісних інженерів, по довговічності сучасні котли поступаються своїм попередникам. Так наприклад, для обладнання, яке було продано в 1997-2000 рр., середній термін роботи становить 9 і 7 років, а для обладнання, випущеного після 2004 року - 8 і 6.

Можна назвати три основні причепи такого падіння тривалості терміну служби. По-перше, виробники навмисно зменшують ресурс устаткування, намагаючись підігнати його до часу морального старіння. По-друге, в 1997-2003 рр. спостерігалося різке збільшення кількості компаній, які займалися монтажем систем опалення. Внаслідок цього, кількість монтажників на опалювальному ринку різко зростала. Логічно припустити, що це призвело до зниження якості монтажних робіт, відсутності сервісної підтримки та зменшення середнього терміну роботи обладнання. І, по-третє, ціни на опалювальну техніку з 2000 року значно знизилися, а тому й змінилася психологія замовника. Сьогодні при серйозної поломки він частіше готовий міняти котел, ніж виробляти його ремонт, тому що дуже часто цей ремонт може обійтися в 50% вартості нового обладнання.

Звичайно, далеко не всі котли, які відпрацювали свій ресурс, будуть замінені на нові в покладений термін. Але при експлуатації обладнання дуже важливо не пропустити початок 3-го періоду і вчасно провести заміну устаткування. Так що в противному разі його все одно доведеться міняти, але перед цим пережити кілька серйозних відмов, пов'язаних з додатковими фінансовими, і даремно витраченими нервами і часом.

Що ми можемо очікувати в найближчому майбутньому? У 2012-2015 роках має відбутися значне збільшення кількості обладнання, яке буде встановлюється як заміна відпрацював свій термін. Таке збільшення замін пов'язаний зі стрімким зростанням ринку в 2002-2006 рр., коли приріст продажу доходив до 70% в рік. Так чи інакше, але очевидно, що частка опалювальної техніки, що йде на заміну застарілої і вийшла з ладу, протягом трьох найближчих років буде стабільно зростати. Отже, ті торгові марки, які в 2002-2006 році займали основний обсяг ринку, мають величезний потенціал для заміни, а, отже, можуть зайняти істотну частку ринку в продажах устаткування 2012-2015 років.

Одним з яскравих представників цієї програми заміни будуть газові котли торгової марки Hermann, яка в першій половині минулого десятиліття була одним з лідерів продажів. Замінити це обладнання зможуть котли Tiberis, так як дана торгова марка більше не присутній на ринку. Габаритні та приєднувальні розміри цих котлів повністю збігаються з аналогічними моделями котлів Hermann.

 

При використанні матеріалів сайту - посилання на www.marketus.com.ua є обов'язковим!

Розширення модельного ряду сталевих радіаторів опалення Tіberіs

У продажі появились сталеві панельні радіатори опалення торговельної марки Tіberіs (Італія) з бокомвим підключенням 11 та 33 тип висотою 500 мм.

Знижені ціни на газові котли Nova Florida, Fondital

Увага, знижені ціни на газові котли Nova Florida і Fondital.

Радіокерований програматор Computherm Q7 RF -

У продажу з'явився радіокерований тижневий програматор Computherm Q7 RF по 600 грн. Поспішайте. Кількість обмежена.

Обираємо настінний газовий котел -

Настінні газові котли використовують у більшості країн Європи, для індивідуального опалення й гарячого водопостачання квартир, будинків і котеджів. Максимальна опалювальна потужність таких котлів становить 24-31 кВт (але існують моделі й по 42 кВт) - це дозволяє, задовольняти потреби в теплі приміщення площею до 250-350 кв.м. 

Одне з головних переваг настінних двоконтурних котлів - укомплектованість всім обладнанням, необхідним для того, щоб забезпечити опалення й гаряче водопостачання (ГВП) всього будинку.

Виробляють цю техніку практично всі провідні фірми - їхня продукція представлена й в Україні. Подібне обладнання є в асортименті: Bosch, Buderus, Vaillant, Viessmann, Wolf, Junkers (усе - Німеччина), Аriston, Вахi, Веrеttа, Biasi, Fеrrоli, Fondital, Hermann, Bongioanni, Immergas, Nova Florida, Weller (усе - Італія), Protherm (Словаччина),  Termet (Польща), Dakon, Mora,  (усе - Чехія), Lotte, Daewoo (Корея). Варто відзначити в числі лідерів продаж, судячи з оцінок багатьох експертів, міцно тримаються компанії Baxi й Vaillant, а також Ariston, Beretta, Hermann й Junkers (Німеччина).

Практично всі газові котли оснащені моделюючими пальниками, що змінюють мікропроцесором потужність нагрівання (звичайно в межах 40-100 %), і регулюють температуру нагрівання теплоносія й господарської води залежно від потреб будинку в теплі. Настінні двоконтурні котли, адаптовані для експлуатації в України, не бояться зниження тиску газу в магістралі до 13 мбар, а окремі моделі - і до 3-5 мбар. Звичайно, потужність при такому дефіциті газового напору знижується в 5-6 разів у порівнянні з номінальною, але функціонують вони стабільно. Якщо газ тільки планують підвести до вашого будинку, можна перенастроїти настінний двоконтурний газовий котел на привізний балонний газ (пропан-бутан). Автоматика таких котлів забезпечує автономну роботу протягом усього року. Ну а система безпеки піклується про захист обладнання від неправильної експлуатації й різних екстремальних ситуацій.

В настінних двоконтурних котлів є і недоліки. По-перше, це менший, чим у підлогових, термін служби (10 -15 років.). По-друге, рівень шуму пристроїв становить до 50 дБ. По-третє, господарська вода при їхньому використанні звичайно стає гарячої лише через 5 -15 с. після того, як відкрили кран.

Очевидно, що основне призначення сучасних настінних двоконтурних котлів - опалення приміщень. Ці прилади вже оснащені убудованими елементами, необхідними для організації повномасштабної котельні, у тому числі одним-двома циркуляційними насосами, мембранним баком, системою автоматики, безліччю різних компонентів, що гарантують безаварійну роботу котла, і т.п.

Настінні двоконтурні котли можна підключати прямо до радіаторної системи опалення будинку. Багато моделей при цьому підтримують температуру теплоносія 30-85 °С.

Теплоносій (ряд виробників допускають використання тільки води) підігрівається звичайно в мідному теплообміннику, що забезпечує передачу тепла від димових газів. Він установлений над камерою згоряння двоконтурного котла - металевою коробкою (приблизно 20х20х20 см) з аркушів алюмінізованного металу з теплоізоляцією. У нижній частині камери згоряння, на місці дна коробки, розташований пальник.

Як тільки виникає необхідність подати теплоносія в систему опалення, пальник котла по сигналу електроніки запалюється. Багато сучасних моделей настінних двоконтурних котлів оснащені системою електронного розпалу: після відновлення енергопостачання вони автоматично включаються зі збереженням початкових настроювань. Одночасно з пальником починає працювати насос, і вода з контуру теплообмінника надходить в опалювальну систему й радіатори. У міру підвищення температури води в опалювальній системі подача газу до пальника зменшується, що дозволяє заощадити газ і підвищити ефективність котла. Коли температура води перевищить задану, подача газу до пальника припиниться й котел перейде в режим очікування (до початку наступного циклу нагрівання). Якийсь час насос буде продовжувати працювати для рівномірного розподілу тепла усередині системи, щоб не допустити перегріву й псування теплообмінника настінного котла.

Регулювання системи опалення припускає підключення до автоматики двоконтурного котла кімнатний регулятор з функцією програмування (на день або тиждень), що знаходиться в  приміщенні й настроєного на певну кімнатну температуру. На регуляторі можна задавати температуру залежно від потреби в різні проміжки часу (наприклад, у вихідні й будні, увечері й удень).

Існують котли, автоматика яких припускає можливість регулювання температури теплоносія залежно від температури вуличного повітря. Зовнішній датчик установлюють на північному фасаді будинку, у захищеному від сонця місці. Всередині одного із приміщень, що обігрівають, монтують додатковий кімнатний регулятор. Відразу два датчики - і кімнатний, і вуличний - дозволяють точно відслідковувати й оперативно коректувати температуру в будинку.

Сучасні настінні двоконтурні котли дозволяють облаштувати в будинку й змішані системи опалення: радіатори й теплі підлоги. Є й інші варіанти їхнього використання - наприклад, для підігріву води в басейні, для постачання теплом частини будинку (тільки гаража); можливо каскадне підключення декількох котлів для підвищення сумарної теплової потужності й т.п.


Настінні двоконтурні газові котли із проточними нагрівачами. Через кухонний змішувач витікає приблизно 5-6 л/хв, через душову лійку - 5-10 л/хв води. Таким чином, очевидно, що котел із проточним нагрівом одночасно забезпечить гарячою водою мийку й душ або без проблем заповнить одну ванну

Нагрівання води для побутових потреб у системі ГВП починається автоматично при відкриванні крана гарячої води на будь-якому змішувачі. При цьому діє принцип пріоритету перед опаленням: спочатку гаряча вода для кранів, а потім - для батарей.

У багатьох сучасних котлах, для підготовки гарячої води застосовують бітермічний  мідний теплообмінник. У ньому трубка для нагрівання води, призначеної для господарських потреб, проходить усередині труби нагрівання теплоносія, що, у свою чергу, нагрівається від контакту з димовими газами. Накип - ворог більшості проточних нагрівачів - у такому теплообміннику відкладається дуже повільно. Господарська вода, протікаючи через внутрішню трубку бітермічного теплообмінника, нагрівається від теплоносія, що виключає її закипання й, а також інтенсивного відкладення солей. При закриванні крана гарячої води автоматика включає циркуляційний насос системи опалення, і він, проганяючи теплоносій по зовнішній трубі теплообмінника, швидко остуджує його, що перешкоджає утворенню відкладень після використання ГВП.

І все-таки частіше для підігріву води використовують пластинчасті теплообмінники з нержавіючої сталі. При відкриванню крана гарячої води включаються пальник і циркуляційний насос системи опалення настінного двоконтурного котла, але вода з контуру первинного теплообмінника направляється не в радіатори, а в пластинчастий теплообмінник, забезпечуючи швидке нагрівання прогнаної через нього холодної води. Головний метод захисту від відкладення накипу - не допускати перегріву води вище 60 °С, і про це повинна подбати автоматика котла. При наявності жорсткої води в системі водопостачання, виробники рекомендують використовувати газові котли опалення з роздільними теплообмінниками, щоб продовжити строк їхньої служби.

В реальних умовах витрати води іноді може змінюватися (вона залежить від того, скільки точок водорозбіра використовується в цей момент). Завдяки управлінню потужності пальника за допомогою спеціальної "турбінки" у контурі гарячого водопостачання (частота її обертання залежить від кількості споживання гарячої води) котли забезпечують точну підтримку заданої температури води на виході.


Настінні двоконтурні газові котли з вбудованими накопичувальними нагрівачами.

Котли з вбудованими накопичувальними нагрівачами трохи дорожче в експлуатації, чим із проточними нагрівачами (газ витрачається на постійну підтримку досить високої температури води в баку), до того ж вимагають більше місця для установки обладнання. Однак якщо для користувача на першому місці - комфортність використання ГВП, то вибір варто зупинити саме на них.

Підігрів води в бойлері часто здійснюється за допомогою зануреного в нього спіралеподібного  трубчатого теплообмінника, у який за допомогою трьохходового клапана направляється вода з опалювального контуру. Для ГВП у настінних двоконтурних котлах може бути передбачений додатковий насос. Дані про температуру води звичайно відображаються на рідкокристалічному дисплеї, винесеному на передню панель.

Об’єм бойлера, що вмонтований в сучасні настінні двоконтурні котли, як правило, становить 45-60 л. Користувач може розпорядитися цим запасом у будь-який момент і використати його з будь-якою інтенсивністю. Як правило, настінний двоконтурний котел з вбудованим бойлером має функцію захисту від бактерій, шкідливих для здоров'я людини. Бойлер періодично нагріватися до температури понад 60 °С.


Настінні газові котли з відкритою й закритою камерою згоряння.

Визначальна умова при виборі приміщення для настінного двоконтурного котла - наявність або відсутність у ньому димоходу. Якщо є димохід, логічно придбати настінний апарат з відкритою камерою згоряння (котли такого типу – найдешевші). Повітря буде надходити до пальника такого котла безпосередньо із приміщення (близько 1 м3/ч на 1 кВт потужності). Димохід по можливості повинен бути теплоізольованим і корозійнно - стійким (допустимо, з нержавіючої сталі). Справа в тому, що вихлопи настінних котлів мають відносно низьку температуру (80-200 °С), і на стінки димоходу може осідати конденсат з p2,7 (по сполуці він близький до розведеної сірчаної кислоти).

Якщо димоходу немає, вигідніше купити настінний котел із закритою камерою згоряння. Вона в подібному апараті поміщена в додатковий ізолюючий кожух зі сталі, розташована усередині корпуса котла. Необхідне для горіння повітря подається в закриту камеру з вулиці, і продукти згоряння виходять в атмосферу. При цьому можливе застосування роздільних каналів (діаметром 80 мм і довжиною до 7-9 м кожний) для подачі повітря в котел і для видалення з нього димових газів за межі приміщення. Частіше закрита камера з`єднуєтьcя за допомогою коаксіального димоходу (наприклад, труба діаметром 60 мм у трубі діаметром 100 мм й ін.). Свіже повітря затягується в камеру по зовнішньому кільцевому каналі, а по внутрішній трубі з будинку виходять продукти згоряння.

З камери згоряння гази звичайно видаляє вентилятор. У результаті його роботи в закритій камері згоряння створюється розрідження, і до пальника підтягується повітря з вулиці. Однак існують і настінні котли з вентиляторними пальниками, у яких задіяний вентилятор, що нагнітає повітря з вулиці в камеру згоряння. Поступаючи свіже повітря виштовхує димові гази з камери в димохід. Такий вентилятор не контактує з  продуктами згоряння, завдяки чому термін його служби збільшується.

  1   2   вперед >>

(порожньо)
 


Доставка товарів по Україні*