Каталог
Блог / Новини
Голосування
Оцените наш магазин
сподобався магазин?

Блог / Новини RSS 2.0

Огляд ринку заміни настінних газових котлів

Реальна практика експлуатації настінних побутових газових котлів в Україні показує, що середній термін експлуатації для обладнання топового сегменту становить приблизно 10 років, а для котлів нижнього цінового діапазону - близько 6-8 років. Ці дані отримані і перевірені для котлів 2000-2003 років виробництва. З тих пір пройшло багато часу, і, за спостереженням досвідчених сервісних інженерів, по довговічності сучасні котли поступаються своїм попередникам. Так наприклад, для обладнання, яке було продано в 1997-2000 рр., середній термін роботи становить 9 і 7 років, а для обладнання, випущеного після 2004 року - 8 і 6.

Можна назвати три основні причепи такого падіння тривалості терміну служби. По-перше, виробники навмисно зменшують ресурс устаткування, намагаючись підігнати його до часу морального старіння. По-друге, в 1997-2003 рр. спостерігалося різке збільшення кількості компаній, які займалися монтажем систем опалення. Внаслідок цього, кількість монтажників на опалювальному ринку різко зростала. Логічно припустити, що це призвело до зниження якості монтажних робіт, відсутності сервісної підтримки та зменшення середнього терміну роботи обладнання. І, по-третє, ціни на опалювальну техніку з 2000 року значно знизилися, а тому й змінилася психологія замовника. Сьогодні при серйозної поломки він частіше готовий міняти котел, ніж виробляти його ремонт, тому що дуже часто цей ремонт може обійтися в 50% вартості нового обладнання.

Звичайно, далеко не всі котли, які відпрацювали свій ресурс, будуть замінені на нові в покладений термін. Але при експлуатації обладнання дуже важливо не пропустити початок 3-го періоду і вчасно провести заміну устаткування. Так що в противному разі його все одно доведеться міняти, але перед цим пережити кілька серйозних відмов, пов'язаних з додатковими фінансовими, і даремно витраченими нервами і часом.

Що ми можемо очікувати в найближчому майбутньому? У 2012-2015 роках має відбутися значне збільшення кількості обладнання, яке буде встановлюється як заміна відпрацював свій термін. Таке збільшення замін пов'язаний зі стрімким зростанням ринку в 2002-2006 рр., коли приріст продажу доходив до 70% в рік. Так чи інакше, але очевидно, що частка опалювальної техніки, що йде на заміну застарілої і вийшла з ладу, протягом трьох найближчих років буде стабільно зростати. Отже, ті торгові марки, які в 2002-2006 році займали основний обсяг ринку, мають величезний потенціал для заміни, а, отже, можуть зайняти істотну частку ринку в продажах устаткування 2012-2015 років.

Одним з яскравих представників цієї програми заміни будуть газові котли торгової марки Hermann, яка в першій половині минулого десятиліття була одним з лідерів продажів. Замінити це обладнання зможуть котли Tiberis, так як дана торгова марка більше не присутній на ринку. Габаритні та приєднувальні розміри цих котлів повністю збігаються з аналогічними моделями котлів Hermann.

 

При використанні матеріалів сайту - посилання на www.marketus.com.ua є обов'язковим!


(порожньо)
 


Доставка товарів по Україні*